Kasper Blackbird – Opgradering af Affjedring

Kaspers CBR1100XX Super Blackbird får den store omgang affjedring, se her (video i link til Facebook nedenfor) hvorfor du skal få lavet “ordentligt” service på din forgaffel

NERD ALLERT!

En Blackbird er en super sports touring cykel, med tryk på touring. Affjedringen står efter min mening slet ikke mål med cyklens mange kræfter, dels er bagdæmperen meget blød og dels mangler der i den grad justerings muligheder på gaflen, som i øvrigt både er blød og langsom. Bagdæmperen kan vi nemt skifte med en ny og bedre der har mankant bedre flow og finere justerings muligheder. Forgaflen er lidt mere tricky, her har vi som sagt ingen justerings muligheder og at skifte gaflen til noget bedre er næsten umuligt på en 1100XX og ville desuden være voldsomt dyrt, hvis der fandtes en løsning. Derfor må vi arbejde med det vi har at gøre med. I og med at særligt returdæmpningen er håbløs langsom, så kan vi kompensere for dette ved at bruge en tyndere olie. Den tyndere olie flyder hurtigere og giver en hurtigere forgaffel. Vi har desuden monteret lavfriktions pakdåser fra Bitubo, disse pakdåser har kun en læbe og har derfor markant lavere friktion, det mindsker risikoen for “stiction” og giver igen bedre feedback fra fronten.Fjedrernes funktion er at bære cyklens og førerens vægt, dem skifter vi til nogle strammere. Passer rider sag ikke efter montering kan man evt ligge en bøsning under fjedrene for øge fjederforspændingen (som ikke er justerbar på Blackbird). Men mon ikke de passer indenfor tolerancen, dem vi har monteret.

?

Jeg føler mig overbevist om at denne opsætning kommer til at spille max, og hvis ikke Kasper smiler bredere end nogensinde, når han i morgen får lov at prøve cyklen, så giver vi en god flaske vin og en æske chokolade til lillemor, den cykel kommer til at spille max!

Link herunder til facebook opslag med videoer i kommentarfeltet.

https://www.facebook.com/SBKConsulting.dk/posts/3278023465585914

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *